'Postoji mogućnost da američki ministar obrane posjeti RH'

Vijesti 28. lip 201815:19 > 15:20
N1

Premijer Plenković sudjelovao je na sastanku europskih pučana, nakon čega je komentirao i izjavu veleposlanika SAD-a da će više pažnje posvetiti Hrvatskoj.

“Što se tiče odnosa s SAD-om, nastojimo razvijati dobre odnose, nisam vidio tu izjavu, ali je dobro da smo partneri u okviru NATO-a…Postoji mogućnost da nakon summita koji će biti za 15ak dana, ministar obrane posjeti Hrvatsku…Partnerstvo i prijateljstvo je tu”, rekao je Plenković komentirajući izjavu američkog veleposlanika Kohorsta da SAD ne uzima Hrvatsku zdravo za gotovo te da će obratiti pažnju na nju kao važnu partnericu. 

Na sastanku pučana dogovarali su se stavovi uoči summita na vrhu članica EU, na kojem će glavna tema biti migranti. Premijer kaže da je stav Hrvatske kako treba krenuti u daljni dogovor s Turskom te odobriti sredstva za afričke zemlje

“Snaženje kontrole vanjske granice EU, za Hrvatsku je to ključno, ako su vanjske granice dobro čuvane, onda će migracija i pokušaja kroz hrvatski teritorij biti sve manje”, rekao je Plenković. 

 Odgovorio je na pitanje je li sudjelovanje predsjednice na sjednici Vijeća za demografsku revitalizaciju znak da je nastupilo primirje u njihovim odnosima. 

“Kad nema rata nema ni primirja”, rekao je Plenković naglasivši da Vijeće radi kontinuirano i dobro, te da su mjere provjerene s fiskalne strane te da će zajednička sjednica biti prilika da se rasprave sugestije predsjednice. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.