Biciklist koji je poginuo većim dijelom sam kriv za nesreću

Vijesti 18. srp 201819:54 > 20:07
Ilustracija

Spletom nesretnih okolnosti vozačica je automobilom naletjela na biciklista koji je od siline udarca preminuo.

Vozačica iz okolice Ludbrega zbog nesreće koja se dogodila prije šest godina mora isplatiti 141.000 kuna odštete obitelji poginulog mladića.

Općinski sud je nakon iscrpnih saslušanja sudskih vještaka i svjedoka presudio da je odgovornost za nastanak prometne nesreće podijeljen u omjeru 60:40. Kako je sud naveo u presudi, nesretni mladić cestu je prelazio na mjestu gdje ne postoji pješački prijelaz te je u tadašnjim uvjetima mogao vidjeti da mu ususret dolazi automobil. Da je odustao od prelaska ceste, tvrdi sud, do nesreće ne bi došlo te je njegova odgovornost za nesreću 60 posto.

Također, Općinski sud je naveo da je vozačica morala posvetiti više pažnje događajima na cesti te da je pravovremenim kočenjem i manevrima mogla izbjeći nesreću koja je za posljedicu imala gubitak ljudskog života.

Prometni vještak u svojem izvještaju naveo je kako je vozačica “na dijelu ceste gdje je ograničenje brzine bilo 50 km/h kretala brzinom od 68 km/h, i to u uvjetima smanjene vidljivosti zbog noći, mokrog kolnika i gustog prometa”. Da je vozila po propisu, naglasio je, mogla je na vrijeme zakočiti, piše Podravski.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.