Više nemamo turističku sezonu, sada imamo turističku godinu

Vijesti 22. srp 201818:18 > 18:18
N1

Ministar turizma Gari Cappelli za Dnevnik N1 televizije komentirao je aktualnu turističku sezonu.

“S osmijehom pratim turističku godinu. Ono što se događa… Više nemamo turističku sezonu, sada imamo turističku godinu”, kazao je Cappelli. Dodaje kako će po broju turista srpanj na razini cijele zemlje biti veći za 1,2 posto u odnosu na prošlu godinu.

“Ukupno na razini godine imat ćemo od 5 do 7 posto više. To je ogroman iskorak za hrvatski turizam, gledamo to s optimizmom”, rekao je Cappelli.

Turska, Grčka, Ekipat i Španjolska se oporavljaju. Može li to ugroziti hrvatsku konkurentnost.

“To su ciklusi u turizmum, oni traju od tri do pet godina. Mi smo sad u jednom ciklusu povećanja. Turska i Grčka se vraćaju na brojke otprije. Vraćaju se u kolotečinu. I onda kreće prava utakmicu ismeđu nas četvero, petero. Mi tražimo i rezervnu soluciju, a to su daleka tržišta”, napominje ministar.

Povijesni uspjeh Vatrenih polučio je velik interes za Hrvatskom. Ima li Ministarstvo strategiju kako iskoristiti taj trenutak?

“Prisjetit ćete se da je spot s nogometašima, sa sportašima dobio nagradu kao najbolji na svijetu, a pokrenuli smo ga u četvrtom, petom mjesecu kad nismo znali za rezultat, ali smo znali što znači sport. Prije SP-a smo pripremali kvalitetan način promocije Hrvatske. Taj spot i dalje potiče sjajne rezultate. Naravno, uz rezultate na SP-u imamo program koji ćemo izvesti u devetom mjesecu. Koristit ćemo kvadratiće, boje, naše prepoznatljivosti”, rekao je Cappelli.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.