Okončana drama u Opuzenu, muškarac svladan elektrošokerom

Vijesti 17. ruj 201806:42 > 09:15
Ilustracija

U Opuzenu se u nedjelju odvijala prava drama. Ratni veteran 116. neretvanske brigade obolio od PTSP-a, u svojoj je kući izazvao požar zapalivši plinsku bocu.

Policijski dužnosnici pokušali su ga odvući od požara, no on se odupro te ih pritom udario i ozlijedio. Policajci su nakon pružene prve pomoći prebačeni u KBC Split. Iz policijske uprave Dubrovačko-neretvanske potvrdili su nam da su ozlijeđeni policajci izvan životne opasnosti.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su da  se muškarac (49), koji je ujedno psihički bolesnik, zatvorio u svoju kuću gdje je aktivirao plinsku bocu koja je naposlijetku eksplodirala i zapalila prostor. Muškarac se nakon toga popeo na terasu odakle odbija sići, a pregovori s njim traju satima.

Oko 23 i 30 na teren je izašla specijalna policija kako bi pokušala skinuti muškarca s krova.

Drama je okončana jutros oko 5 sati, kad je policija elektrošokerom onesposobila i zaskočila rastrojenog muskarca nakon bezuspješnog pregovaranja koje je trajalo cijelu noć.

Muškarac je spušten s krova i odveden u bolnicu u Split, jer ima opekotine od eksplozije, rekla je za N1 glasnogovornica dubrovačke policije Davorka Bečić.

Muškarac je otprije poznat susjedima i stanovnicima Opuzena po svom ekscesnom ponašanju i duševnom rastrojstvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.