Koliko vozača imaju pojedina ministarstva

Vijesti 27. ruj 201820:20 > 20:20
Ilustracija

Slučaj Curić pokrenuo je polemiku: koja je tajna veza službenih vozača i državnih dužnosnika? Jesu li oni samo vozači ili više od toga.

Mogu li državni dužnosnici vjerovati svojim vozačima odnosno idu li u drugu krajnost – korste li ih i za neke puno složenije usluge.

“Ja vjerujem svom vozaču, mi zajedno prođemo na desetke tisuća kilometara i nepovjerenje ne dolazi u obzir. Kako se ovo dogodilo Tolušiću? Ne znam”, rekao je ministar Tomislav Ćorić.

Ministri turizma i uprave priznaju da pred svojima ne paze što pričaju, ne barataju povjerljivim informacijama, ali kažu imaju i povjerenja u svoje vozače.

“Pa naravno da ne pazim. Posao političara je javan, normalno komuniciram, mobitelom pričamo normalno”, kaže ministar uprave Kuščević.

PROČITAJTE JOŠ

Priča li Gari Cappelli pred svojim vozačem slobodno? “Zašto ne? imam povjerenja, on je od prvog dana sa mnom, vozio je i ministre iz drugih stranaka, ja tu vidim samo jednu profesionalnost”, odgovara.

S osobama koje ih voze dobro surađuje i ministrica Gabrijela Žalac. Ministrica Nina Obuljen Koržinek ima jednog vozača za kojeg kaže da je jako marljiv.

Pitanje je i koliko je vozača zaposleno po ministarstvima. Nakon što je Tolušić rekao da je Curić jedan od čak šest u njegovom ministarstvu. Upit smo poslali svim ministarstvima, evo odgovora:

Najviše ih ima MORH, 20, no usluge pružaju i Uredu predsjendice i oružanim snagama. Sedam vozača zaposleno je u ministarstvima prometa i pravosuđa. Osim u poljoprivredi šest vozača imaju u ministarstvu demografije, obrazovanja, zaštite okoliša i gospodarstva.

Ministarstva europskih fondova i financija su na četiri, dok su tri zaposlena u ministarstvima turizma, graditeljstva, zdravstva i uprave. 

Iz većine ministarstava pojašnjavaju da je za prijevoz ministara zadužen jedan do dva vozača dok ostali voze druge dužnosnike ili pak rade na poslovima dostave. 

U Slučaju Curić čeka se odgovor – otkud vozaču informacije, kada ni ministar poljoprivrede kojeg je vozio, ali ni potpredsjednik Sabora Milijan Brkić s kojim je kumski povezan nisu trebali znati koga policija tajno nadzire?

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.