"Zabrinuta sam zbog vršnjačkog nasilja u našim školama"

Vijesti 02. stu 201810:46 > 11:08
N1

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak oglasila se nakon što je u medijima objavljeno da je na Braču u tučnjavi u blizini škole teško ozlijeđen 12-godišnjak, na kojeg su fizički nasrnuli vršnjaci.

“Zabrinuta sam zbog vršnjačkog nasilja u našim školama, čiji je posljednji primjer na otoku Braču. Moramo svi zajedno, od roditelja preko škola do institucija, uložiti dodatne napore da kroz nove projekte i programe snažnije adresiramo tu temu u društvu, a posebno u školama.

VEZANA VIJEST

Ministarstvo je zatražilo očitovanje od škole kako bi dobilo punu informaciju, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koje u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi ako ga škola i zatraži. U ovom konkretnom slučaju posebno je važno uključivanje roditelja u rješavanje problema i savjetovanje”, izjavila je ministrica Divjak.

Podsjetimo, u tučnjavi koja se dogodila prošloga petka u blizini Osnovne škole Pučišća na otoku Braču stradao je 12-godišnji dječak, koji je hospitaliziran i još uvijek je u bolnici. Roditelji su u šoku, slučaj je prijavljen policiji, a činjenice, između ostalog i ona koliko je točno djece sudjelovalo u tučnjavi, tek treba utvrditi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.