Nakon zatvaranja rotora, Kajzerica će biti gotovo u potpunosti izolirana

Vijesti 13. pro 201808:18 > 08:24
Grad Zagreb

U nedjelju 16. prosinca zatvara se zagrebački Rotor. Stanovnici Novog Zagreba strahuju od gužvi, a u posebnim problemima nać će se jedan zagrebački kvart.

Tako će za nekoliko dana zapadni dio Novog Zagreba ući će u novu kaotičnu fazu. U nedjelju u 9 sati ujutro promet će biti obustavljen i po prometnicama koje idu preko rotora, piše Večernji. No, dok građani koji gravitiraju pravcima kroz zapadnio dio Novog Zagreba strahuju kako će se snalaziti i koliko će im dulje trebati za transport, jedan je kvart u međuvremenu posve zapostavljen. I pritom se ne radi o Laništu ili Savskom Gaju i Trokutu, nego o – Kajzerici.

Taj kvart je i inače  izoliran jer graniči sa Savom, a ljetos su zbog početka radova na rotoru zatvoreni zapadni ulazi i izlazi prema Riječkoj ulici i Jadranskom mostu. A sada će se u nedjelju zatvoriti i ulica Mate Parlova! Tako će građanima Kajzerice preostati samo “bijeg”, odnosno izlaz kod Velesajma i Hipodroma pa nije ni čudno da se brinu zbog budućih gužvi.

“Za par dana zatvara se rotor, promet se u potpunosti preusmjerava na novoizgrađene zamjenske prometnice. Naš kvart se u isto vrijeme gotovo potpuno zatvara što će uzrokovati mnoge probleme stanarima prilikom izlaska i ulaska u kvart a velike gubitke trpjeti će i kvartovski obrtnici i mali gospodarstvenici, posebno u Remetinačkoj i okolnim ulicama koji su potpuno odsječeni od svijeta. Nadamo se da će “prometni strucnjaci” ubrzo shvatiti da su pogriješili te nas što prije povezati na Riječku ulicu i na Jadranski most te na taj način olakšati život stanarima Kajzerice ali i dijelom rasteretiti novoizgrađene zamjenske prometnice”, objavljeno je na Facebook stranici “Zagrebački kvart Kajzerica”.