"Tolušić nam je dao do znanja da zna iz kojih krugova dolaze lažne fotografije"

Vijesti 22. sij 201909:27 > 09:41
N1

Današnji broj Nacionala donosi tekst o tome kako je paraobavještajno podzemlje montažama s prostitutkama i kokainom željelo uništiti Tomislava Tolušića. Anonimni izvor tjedniku je dostavio montirane fotografije tvrdeći da su autentične. Provjera autentičnosti pokazala je suprotno.

Nacional je sporne fotografije, kako pišu, dobio od anonimnog izvora.

Na fotografijama se vidi navodni Tolušić koji sjedi u fotelji. Na njemu sjedi crnokosa žena golih nogu. Lice joj se ne vidi. Ona, kako se čini, u ruci drži mobitel, a navodni Tolušić se sprema ušmrkati kokain. U pozadini se vidi veliko ogledalo. Na drugoj fotografiji se vidi hidromasažna kada. Te lažne fotografije su prilično čiste i uslikane iz blizine i iz više kutova pa je prvo pitanje koje se postavlja o trećoj osobi koja je trebala uslikati ovo dvoje.

Do fotografija je u međuvremenu došla i SOA koja je ustanovila da je riječ o montaži. Analizom fotografija agenti SOA-e su otkrili da su montirane. I Nacionalov tim došao je do istog zaključka – fotografije su lažne i pokušaj podmetanja počinjeno je teško kriminalno djelo, rekla je za N1 novinarka Nacionala Orhidea Gaura.

VEZANA VIJEST

Gaura nam kaže da je izvor koji je Nacionalu dostavio fotografije tvrdio da su autentične.

“Istovremeno nam se javio još jedan anonimni izvor, mailom. Grupa ljudi koja tvrdi da se bori za bolju Hrvatsku. Oni su rekli da postoje fotografije, ali da ih mediji neće objaviti, već da će ih vjerojatno objaviti mediji u Srbiji. Kad smo ih dobili, krenuli smo u provjeru autentičnosti. Doznali smo da je fotografije dobila i SOA, te da je o svemu informiran premijer i ministar”, kaže Gaura.

Ministar Tolušić, kojega su, dakako, kontaktirali, bio je šokiran, ali i da je dao do znanja da zna iz kojih krugova to može dolaziti.

”Ovdje je riječ o ozbiljnom kriminalnom djelu, taj pokušaj teške kompromitacije Tolušića montiranim fotografijama kriminalno je djelo. Nakon ovog otkrića, pretpostavljam, SOA je ovo trebala predati USKOK-u na daljnje postupanje”, rekla je Gaura.