Tri osobe pobjegle iz policije u Županji, policajac pucao u zrak

Vijesti 19. velj 201907:07 > 07:12
Izvor: N1

Policija intenzivno traga za tri osobe koje su u ponedjeljak pobjegle iz Policijske postaje Županja.

Građane je uznemirio hitac iz vatrenog oružja koji je u ponedjeljak oko podneva odjeknuo inače mirnim naseljem. Dodatan nemir unijela je spoznaja da je u tijeku potjera za bjeguncima koji su viđeni u njihovoj ulici, a tko su i o čemu se radi nisu uspjeli doznati. Informaciju je u ponedjeljak poslijepodne Glasu Slavonije potvrdio glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

“Policijski službenik PU vukovarsko-srijemske je oko podneva u Osječkoj ulici u Županji u zrak ispalio hitac upozorenja kako bi upozorio i spriječio u daljnjem bijegu trojicu muškaraca koji su u tom trenutku bježali iz službenih prostorija policije. Policijski je službenik izdao zapovijed osobama da se zaustave, na što su se one oglušile. Potom ih je upozorio da će uporabiti vatreno oružje ako nastave bježati, ali su oni i nakon upozorenja nastavili bježati zbog čega je policijski službenik ispalio hitce u zrak”, pojasnio je.

Dodaje da tijekom tog događaja nitko nije ozlijeđen. Kratko kazao da je riječ o stranicima koji su bili u prostorijama PP u Županji, da nisu u pitanju Sirijci, kako se počelo špekulirati među građanima, i da je to sve što za sada može reći.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram