Požeški DORH stopirao prekršajni postupak protiv kume ministrice Žalac

Vijesti 22. ožu 201910:20 > 10:24
Izvor: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi objavilo je u petak kako je od PU požeško-slavonske zatražila da se zaustavi optužni prijedlog i prekršajni postupak protiv 40-godišnje vozačice koja je 30. prosinca 2018. u mjestu Jakišić autom udarila pješakinju (35) i pobjegla s mjesta nesreće.

Iz ODO su pojasnili kako su navedeno tražili kako bi se utvrdilo postoje li elementi kaznenog djela u toj nesreći koju je skrivila Marijana Obradović, čijem je djetetu krsna kuma ministrica Gabrijela Žalac. Napominju kako se za isto djelo ne mogu voditi i kazneni i prekršajni postupak.

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti.

“Povodom zaprimljenih upita novinara vezano za prometnu nesreću od 30. prosinca 2018. u Jakšiću, pokraj Požege, odgovaramo da je Općinsko državno odvjetništvo u Požegi zatražilo od Policijske uprave požeško-slavonske zaustavljanje optužnog prijedloga i prekršajnog postupka protiv 40-godišnje hrvatske državljanke budući da je ovo državno odvjetništvo poduzelo radnje u cilju utvrđivanja postojanja elemenata kaznenog djela, s napomenom da se za isto djelo ne mogu voditi i prekršajni i kazneni postupak.

Naime, po zahtjevu policije ovo državno odvjetništvo je 31. prosinca 2018. izdalo nalog za toksikološko vještačenje krvi i urina vozačice, a 11. ožujka 2019. zaprimilo je nalaz tog vještačenja s izvješćem policije (bez medicinske dokumentacije o ozljedama oštećenice) da se radi o lakim tjelesnim ozljedama te o prekršaju.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 20. ožujka 2019. zaprimilo upit novinara, povodom kojeg je, s obzirom da se nije raspolagalo kaznenom prijavom niti medicinskom dokumentacijom, zatražilo od policije informaciju o postupanju te je istog dana, na traženje Općinskog državnog odvjetništva u Požegi dostavljena medicinska dokumentacija o ozljedama oštećenice iz prometne nesreće, slijedom čega je ovo državno odvjetništvo naložilo medicinsko vještačenje ozljeda radi njihove kvalifikacije, nakon čega će se utvrditi sve okolnosti nastanka prometne nesreće te donijeti državnoodvjetnička odluka.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram