Zagrebački srednjoškolci na debatnom natjecanju u Pragu osvojili sedam medalja

Vijesti 26. ožu 201913:58 > 13:59
Izvor: Pixabay (ilustracija)

Zagrebački srednjoškolci, debatanti Hrvatskog debatnog društva, sudjelovali su na međunarodnom debatnom natjecanju Prague Debate Spring s kojega se ekipa IV. gimnazije vratila sa srebrnom, a ekipa Gimnazije Tituša Brezovačkog s brončanom medaljom.

Zagrebački učenici postigli su i pojedinačne uspjehe, pa je brončanu medalju u kategoriji novih debatanata osvojila učenica Gimnazije Tituša Brezovačkog Lara Subotičanec, a njezin školski kolega Damjan Pavličević plasirao se među 10 najboljih govornika cijelog turnira.

Prague Debate Spring međunarodno je natjecanje s dugom tradicijom, a ove godine sudjelovalo je 67 ekipa iz cijeloga svijeta, priopćeno je iz Hrvatskog debatnog društva.

Debatantice kluba Explicitum iz IV. gimnazije Paula Đaković, Jona Borgudan i Lara-Nika Holjevac u finalnoj debati susrele su se s češkom reprezentacijom. Na kraju debate rezultat je bio 3:2 za češku reprezentaciju. ”Dobiti dva glasa u finalu protiv reprezentacije koja se trenutno priprema za svjetsko natjecanje velika je stvar”, rekla je tim povodom Paula Đaković dodavši da je osvojeno srebro nagrada za trud koji su uložile. “To je i više nego što smo očekivale’, istaknula je.

Učenice IV. gimnazije u polufinalu su pobijedile hrvatsku ekipu Titoš, u kojoj su bili Gabrijela Papec, Mislav Mikota i Damjan Pavličević, a koja je na kraju osvojila broncu. “Debatirali smo i pobjeđivali ekipe kojima je engleski materinji jezik, poput Kanade, što je veliki uspjeh”, rekli su debatanti iz Titoša.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.