Privedena žena koja je šetala psa kad je izgrizao petero ljudi u Zagrebu

Vijesti 10. tra 201908:48 > 08:52
Pixabay (ilustracija)

Pas je u utorak u popodnevnim satima na zagrebačkom Ksaveru napao petero ljudi, a žena pod čijim je nadzorom trebao biti privedena je na kriminalistično istraživanje, potvrđeno je iz PU zagrebačke.

Prema posljednjim informacijama liječničku pomoć zatražilo je četvero napadnutih.

Dežurna liječnica dr. Ana Čizmić kazala je da je dvjema osobama bilo potrebno šivati rane, a drugim dvjema rane su očišćene i premotane, piše Jutarnji list

VEZANA VIJEST

Policija je utvrdila da je pas u vlasništvu 62-dvogodišnjaka, no u trenutku napada na ljude van ga je izvela 45-godišnjakinja.

Pas je smješten pod nadzor veterinara gdje će u izolaciji provesti 10 dana kako bi se proveo takozvani trokratni pregled prvog, petog i desetog dana od ugriza. Rezultati pregleda bit će dostavljeni Zavodu za javno zdravstvo i veterinarskoj inspekciji. Još uvijek nije utvrđeno je li pas redovito cijepljen.

Za razliku od napadnutih Zagrepčana koji su lakše ozlijeđeni, te sreće u proteklih mjesec dana nije bila dvomjesečna beba kao i 15-godišnjak, a koje su u razmaku od pet dana bili lake mete obiteljskih pasa pasmine argentinska doga u mjestima Repaš te Ferdinandovac. Inače, u manje od tri godine psi diljem Hrvatske napali su ljude više od 700 puta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.