Zapovjednik kopnene vojske Britanije posjetio sudionike vježbe Swift Response

Vijesti 23. lip 201915:46 > 15:48
MORH

Zapovjednik kopnene vojske Velike Britanije, general pukovnik Ivan Jones posjetio je sudionike vježbe međunarodne vojne vježbe "Swift Response 19" u Hrvatskoj, priopćila je u nedjelju Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Britanskog pukovnika su u sklopu te međunarodne vježbe u vojarni “Josip Jović” na Udbini primili u radni posjet zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković i zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade, brigadni general Tihomir Kundida.

Nakon sastanka u vojarni, delegacije su se uputile na vojni poligon “Eugen Kvaternik” Slunj gdje su obišli snage Velike Britanije i Francuske.

U toj prigodi, Jones je zahvalio na gostoprimstvu i potpori koju Hrvatska pruža britanskim snagama koje se već dva tjedna nalaze na vojnim poligonima “Josip Jović” Udbina, “Eugen Kvaternik” Slunj, “Crvena zemlja” Knin te u zrakoplovnoj bazi u Zemuniku.

Dvojica generala izrazili su zadovoljstvo dosad provedenim zajedničkim aktivnostima te želju za nastavkom suradnje i u budućnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram.