Božinović: O načelniku općine Čeminac odlučit će tamošnji HDZ

Vijesti 30. srp 201920:58 > 21:05
Ilustracija

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović izjavio je u utorak da, ako je načelnik Zlatko Pinjuh (HDZ) nanio štetu u toj jedinici lokalne samouprave, njegova matična organizacija treba odlučiti treba li on otići iz nje.

Policija je u utorak u sklopu USKOK-ove akcije ušla u prostorije baranjske općine Čeminac te provodi izvide nad više osoba, među kojima i nad načelnikom Zlatkom Pinjuhom. Uz Pinjuha su za navodne nezakonitosti koje su se dogodile sa subvencijama stambenih kredita na štetu općine, osumnjičeni i njegovi sinovi.

“Ako je nanio štetu, to će njegova matična organizacija odlučiti hoće li ga maknuti”, kazao je Božinović u Dnevniku Nove TV. Na upit, kazao je i da nema saznanja o tome da tamošnji lokalni HDZ traži da se načelnik Pinjuh izbaci iz stranke.

VEZANE VIJESTI

“Iznenađen sam kao i vjerojatno svi djelatnici općine i stanovnici. Jutros sam obaviješten od gospodina Mihaljevića iz krim-policije da se po nalogu USKOK-a treba obaviti pretres prostorije. Zašto, kako, ništa više o tome ne znam”, izjavio je pak načelnik Pinjuh u telefonskom razgovoru za HRT.

No, djelatnici Općine i javnost navodno i nisu iznenađeni, kao što kaže načelnik. Iznenađeni su, kažu da se sve to tek sada događa.

“Iznenađen sam jedino što se to događa tek sada. Općinski vijećnici i mnogobrojni građani podnosili su kaznene prijave Državnom odvjetništvu, USKOK-u i svima a do danas ništo se nije događalo”, izjavio je Matko Perković, član Općinskog vijeća HDSS-a.

Kako doznaje HRT, Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije ubrzo će sazvati hitnu telefonsku sjednicu na kojoj će na dnevni red biti stavljena posebna točka – isključenje Zlatka Pinjuha iz stranke.

Stanje u HDZ-u

Božinović je, s obzirom na kritike pojedinaca unutar HDZ-a na vodstvo stranke, ustvrdio da je stanje unutar HDZ-a stabilno. “Što se tiče unutarstranačkog života HDZ će se organizirati u pravom trenutku kako bi pobijedio na idućim parlamentarnim izborima”, poručio je.

Pogledajte i reportažu o “igri prijestolja” u HDZ-u.

  N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram.