Bandić o zločinu na Kajzerici: To je pojedinačni incident, Zagreb je siguran

Vijesti 02. kol 201909:04 > 09:09
N1

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u petak za sinoćnji slučaj šesterostrukog ubojstva u zagrebačkom naselju Kajzerici, nakon čega je ubojica počinio samoubojstvo, da se radi o pojedinačnom incidentu te da je Zagreb siguran grad.

Šesterostruki ubojica oduzeo je život dvojici muškaraca, trima ženama i 10-godišnjem djetetu, a nakon toga se prilikom uhićenja ubio. U kući gdje se dogodio zločin bila je i beba koja je “neozlijeđena i zbrinuta”. Nagađa se da je riječ o ubojstvu iz ljubomore jer je jedna od ubijenih navodno bivša supruga ubojice.

VEZANE VIJESTI

“Radi se ovelikoj tragediji za ovaj grad. Iskrena sućut obitelji ubijenih. Nesretni je čovjek presudio sam sebi, a prije toga drugim ljudima, žao nam je zbog toga i Zagreb je danas obavijen u crno”, kazao je Bandić na konferenciji za novinare na temu digitalizacije financijskog poslovanja Grada Zagreba.

Dodao je da je “to cijena življenja u gradu”. “To je pojedinačni incident, sigurnost u Zagrebu se piše i pisat će se velikim slovima, a ta obiteljska tragedija, kada se sve ispita, vidjet ćemo što joj je povod i uzrok”, poručio je gradonačelnik.

Kazao je da je dijete koje je preživjelo trenutno u Centru za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici.

Bandić je poručio i da u Zagrebu nema nikakvog obrisa nereda ili terorističkih indicija, ponovivši da se sigurnost piše velikim slovima. “Pojedinačni incidenti bacaju sjenu na sigurnost, ali ne dovode u pitanje njegovu multietičnost, multikulturalnost, otvorenost i sigurnost”, kazao je.

Istaknuo je i da ga je ta tragedija pogodila te pohvalio policiju za posao koji je odradila. “Policija je odradila veliki dio posla noćas i odradit će i ubuduće”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.