Divjak: Želim utvrditi gradivo o reformi sa svim ravnateljima

Vijesti 25. kol 201912:56 > 12:58
N1

Novom turnejom Škole za život nastavljaju se posljednje pripreme za uvođenje kurikularne reforme u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj. Cilj nove turneje je utvrditi gradivo o reformi te odgovoriti na preostala pitanja uoči početka nove školske godine, poručuju iz Ministarstva obrazovanja.

„Ministarstvo će pružati potporu školama tijekom cijele godine, nitko neće ostati sam. Edukacije se održavaju kontinuirano, upravo je u tijeku četvrti ciklus edukacija uživo. Želimo se još jednom uoči početka nove školske godine, koja uvodi najvažniju reformu u razrede, sastati s ravnateljima, ukloniti dvojbe i bojazni te odgovoriti na njihova pitanja. U reformu obrazovanja ulazi više od 150.000 učenika osnovnih i srednjih škola te više od 40.000 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u 1.300 škola, što dovoljno govori o kompleksnosti ovoga važnoga reformskog procesa“, istaknula je uoči drugog dijela turneje Škole za život ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Tijekom dvaju satova ministrica Blaženka Divjak i glavni savjetnik Marko Košiček predstavit će u svojim izlaganjima ključne elemente reforme važne za svakog ravnatelja. Nakon izlaganja o evaluaciji eksperimentalnoga programa, završnim pripremama za reformu obrazovanja i obvezama uključenih, ministrica Divjak i glavni savjetnik Košiček odgovarat će na pitanja ravnatelja s ciljem davanja točnih informacija, odnosno otklanjanja svih dvojbi. Nova turneja održava se paralelno s četvrtim krugom edukacija uživo koje zajednički organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje. Od 26. kolovoza do 6. rujna bit će održano više od 250 jednodnevnih stručnih usavršavanja koje će obuhvatiti sljedeće teme: Sve što ste željeli znati o reformi, a niste se usudili pitati (do sada), Kurikulumsko planiranje, Istraživačko učenje i učinkovito postavljanje pitanja.

Nova turneja Škole za život započinje u Osijeku, u ponedjeljak, 26. kolovoza, susretom s dvjestotinjak ravnatelja osnovnih škola iz pet županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko- srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske te Virovitičko-podravske županije. Nakon Osijeka, skupovi će se održati u utorak u Bakru, u srijedu u Splitu te četvrtak i petak u Zagrebu. Podsjetimo, tijekom prvog obilaska koji je održan u travnju ministrica se u osam gradova – Splitu, Osijeku, Primoštenu, Zagrebu, Rijeci, Varaždinu, Osijeku i Virovitici – sastala sa svih 1.300 ravnatelja. Informacije vezane uz reformu svi zainteresirani mogu pronaći na: skolazazivot.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android |iPhone/iPad | Windows| i društvenih mrežaTwitter|Facebook | Instagram.