Pavasović Visković: Podizanje optužnice u slučaju Mjenice izaziva znatiželju

Vijesti 04. ruj 201916:37 > 16:53
N1

Odvjetnik Zlatka Marića, točnije tvrtke Sokol Marić, Ljubo Pavasović Visoković gostovao je u Newsroomu. Tvrtka Sokol Marić, naime, jedna je od optuženih u slučaju mjenice.

Je li slučajno ili ne da se poklopila ova optužnica s pobunom dobavljača zbog, po njihovom mišljenju neprovođenja nagodbe?

Meni je teško o tome nagađati i ne volim u javnosti govoriti o takvim kategorijama. Dakle, je li to slučajno ili ne, mislim da ćete to morati pitati nekog drugog. U svakom slučaju prigodno izgleda, ajmo to tako reći. Sasvim sigurno izaziva znatiželju, pogotovo u medijskom prostoru.

VEZANE VIJESTI

Kako je vaš klijent reagirao? Ima li on osjećaj da je to možda poprilično zabrinjavajuća koincidencija?

Pa gledajte, ne bih govorio o osjećajima mojih klijenata. U krajnjem slučaju nije to niti moj posao. Sasvim sigurno nije bio sretan zbog činjenice da je optužnica podignuta, nije sretan niti zbog načina na koji je provođeno istraživanje do sada. Međutim, što on o svemu tome misli, morat ćete pitati njega.

Sama priča o mjenicama dio je one bazične, prve istrage koja je bila predstavljena vezano uz način na koji je Todorić vodio Agrokor. On je inače bio danas gost u našem programu, uporno i dalje inzistira na tome da su svi sve znali, da je HNB bio svjestan od početka, da su banke vodile igru, međutim u konačnici da na kraju na optuženičkoj klupi za sada završavaju samo dobavljači.

Pa gledajte, ne znam koja je njegova taktika. Ne mogu komentirati što on govori i što on misli raditi po pitanju svoje obrane. Ja mogu govoriti jedino ono što ja znam i što je relevantno iz moje pozicije. Dakle, ovo je jedna dio te istrage, odnosno tih istraživanja koja su vođena od samog početka. Radi se o tvrtkama koje su bile obuhvaćene tzv. mjeničnim financiranjem, prikrivenim financiranjem, ajmo to tako reći Agrokora, do kojeg je došlo zato što je HNB zapravo stvorio određene limite poslovnim bankama. E sada, kako ćemo se mi braniti tijekom daljnjeg postupka, što ćemo mi tvrditi i kako ćemo to sve skupa dokazivati na sudu ćemo moći meritorno govoriti tek nakon što sam optužnica bude dostupna. Međutim, strankama još uvijek nije dostavljena.

#related-news_0

Uskoro video cijelog razgovora. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.