Batinić: Štrajk u školama nije naš problem, organizirali su ga sindikati

Vijesti 17. lis 201910:55 > 11:06
Izvor: N1

Predsjednik Kluba HNS-a, Milorad Batinić, komentirao je u Saboru najavu povećanja plaća državnim i javnim službenicima za 6,12 posto.

“Ono što smatramo da je prošlo ispod radara javnosti, a bitno je i jednako važno, ići će se u analizu koeficijenata složenosti i to podrazumijeva reviziju, mislim da je to čak i važnije od ovog povećanja. Smatram da je ovo prilika i nepravde koje jesu počinjene prosvjeti i učiteljima da se korigiraju”, rekao je Batinić, dodavši da vjeruje da će se na koalicijskom sastanku čuti konkretni koraci u tom smjeru.

VEZANE VIJESTI

 “Svakako, zalagat ćemo se i dalje da u prosvjeti imaju veće plaće, da se isprave koeficijenti”, rekao je Batinić.

“Smatram da je ova odluka plod promišljanja premijera, ali i onoga na što smo dugi niz mjeseci ukazivali”, rekao je Batinić, dodavši da je Plenković u ovom trenutku učinio pragmatično rješenje.

Upitan što je sljedeće što će HNS uvjetovati Vladi, Batinić je rekao: “HNS ne uvjetuje, mi razgovaramo.”

Što se tiče štrajka u školama, Batinić je rekao da to nije problem HNS-a. “Štrajk su organizirali sindikati i oni će odlučiti kad će prestati. Štrajk nije bio pitanje, tema niti naš problem”, rekao je Batinić, pozvavši sindikate na razgovor s Vladom.

“Razumijem i sindikate, ali i oni moraju razumjeti premijera. On je najavio, time je otvorio poziciju da se ide u razgovore, pregovore i dogovore”, rekao je Batinić.

Upitan oko glasanja o povjerenju ministru zdravstva, Milanu Kujundžiću, Batinić je rekao da će HNS glasati protiv. “Činjenica je da u zdravstvu postoje problemi i ne rješavaju se dinamikom kojom bismo htjeli, ali mi nismo preuzeli taj resor pa ne mogu ni komentirati”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.