Dvojica SDP-ovaca i nezavisna vijećnica u Kutini ušli u Bandićevu stranku

Vijesti 20. stu 201921:57 > 21:59
Izvor: (ilustracija)

Prelaskom dvojice vijećnika SDP-a i nezavisne vijećnice u Gradskom vijeću Kutine u Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića, ta je stranka postala najjača u Gradskom vijeću, rečeno je u srijedu navečer na konferenciji za novinare u Kutini na kojoj je bio i Bandić.

U Stranku rada i solidarnosti prešli su dosadašnji SDP-ovi gradski vijećnici Miodrag Mišljen i Darko Kousek, te nezavisna vijećnica Marieta di Gallo.

U Gradskom vijeću Kutine, koje ima 22 člana, na vlasti je koalicija predvođena HDZ-om.

Damir Petravić, vijećnik Bandićeve Stranke rada i solidarnosti, koja sada u Kutini ima četiri gradska vijećnika, rekao je da se njihova stranka neće niskim čvrsto povezivati ili koalirati, već će surađivati sa strankama koje podržavaju njihove programe.

S obzirom da sada imaju četiri vijećnika i da su postali najbrojnija stranka u kutinskom Gradskom vijeću, napomenuo je da se može očekivati preslagivanje snaga.

Novim članovima svoje stranke, zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić uručio je stranačke majice i prigodne darove. Naglasio je kako je zadovoljan što stranci prilaze mladi jer, dodao je, ‘najbolji je spoj iskustva i mladosti’.

“Za 4,5 godine koliko stranka djeluje, zadržali smo vlast u Zagrebu, a idemo i dalje. S 11 zastupnika u Hrvatskom saboru smo treća politička opcija u Hrvatskoj. Na sljedećim lokalnim i parlamentarnim izborima očekujemo još bolje rezultate, a imamo i planove za 6. izbornu jedinicu, Sisačko-moslavačku županiju, Sisak i Kutinu. Želimo pomoći drugim gradovima i općinama, kako bi se u njima živjelo kao i u Zagrebu, gdje je stopa nezaposlenosti samo tri posto. Na duge pruge isplati se jedino puno delati, jer 30 posto predstavlja talent, a 70 posto šljakanje”, izjavio je Bandić.

Osvrnuvši se na skorašnje predsjedničke izbore 22. prosinca, Bandić je ponovio da njegova Stranka rada i solidarnosti, koja nema svog kandidata, nije imala veliki izbor, pa su odlučili podržati aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović za još jedan predsjednički mandat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.