N1 poziva predsjedničke kandidate na debatu

Vijesti 23. pro 201914:36 > 14:40
N1

N1, kao najrelevantniji informativni kanal u Hrvatskoj, poziva dva predsjednička kandidata, Zorana Milanovića i Kolindu Grabar Kitarović, da se odazovu pozivu na debatu na N1 televiziji.

Izborna debata predsjedničkih kandidata jedan je od demokratskih standarda. U zemljama razvijene demokracije jedna od najvažnijih uloga medija u izbornom procesu je upravo pružanje mogućnosti kandidatima da sučele argumente, a biračima da procijene tko je u tom sučeljavanju bio bolji i tko bolje predstavlja njihove stavove i interese.

VEZANE VIJESTI

 N1, kao najrelevantniji informativni kanal u Hrvatskoj, duboko je svjestan te svoje uloge i obveze stoga je predsjedničkim kandidatima ponudio sučeljavanje u oba kruga predsjedničkih izbora.

Još i prije nego li su bili poznati izborni rezultati u prvom krugu, N1 televizija obavijestila je stožere četvero kandidata s najviše šanse za ulazak u drugi krug (Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović, Miroslav Škoro i Mislav Kolakušić) kako namjerava organizirati debatu kandidata koji se izbore za prolazak u drugi krug.

Termin debate je petak 27.12., trajala bi 90 minuta, a cijelu bismo objavili i u nedjelju 29.12.u emisiji Točka na tjedan. Urednica i voditeljica debate je Nataša Božić Šarić.

Debata će biti podijeljena u 3 cjeline :

DUŽNOST PREDSJEDNIKA – programi i temeljne poruke kandidata, pogled na ulogu i ovlasti predsjednika, političke aktualnosti

VANJSKA POLITIKA

OBRANA I SIGURNOSNA POLITIKA

S obzirom na višekratno ponovljeni stav kandidata Zorana Milanovića da je voljan sudjelovati u debatama, te stav Ivana Anušića, šefa stožera Kolinde Grabar-Kitarović, iznesen u izbornoj noći – da će se i aktualna predsjednica odazvati debatama – očekujemo pozitivan odgovor iz ova dva stožera.

Program N1 televizije uspostavio je nove standarde nepristranog i profesionalnog izvještavanja u Hrvatskoj te je, kao čisto informativni kanal, središnje mjesto za sve koji se žele informirati o političkim događanjima i procesima.

Vjerujemo stoga da ćemo u ovom krugu imati prilike svojim gledateljima ponuditi kvalitetnu debatu dvoje predsjedničkih kandidata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.