"Tražimo hitni inspekcijski nadzor svih domova umirovljenika u državi"

Vijesti 12. sij 202014:02 > 14:11
Marko Lukunic/PIXSELL

Članica Središnjeg odbora Demokrata i dugogodišnja predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, Spomenka Avberšek komentirala je požar u staračkom domu u Andraševcu i upozorila na loše stanje u sustavu socijalne skrbi.

Avberšek je napomenula: “Požar u staračkom domu u Andraševcu ogledalo je stanja u sustavu socijalne skrbi koji je zapušten i prepušten slučaju. Potrebe za staračkim domovima su sve veće, ali država ne smije dopustiti da se ova tragedija ponovi. Postavlja se pitanje, kako je dom dobio dozvolu za rad, ako čitamo da uvjeti nisu ispunjeni. Zar ćemo dopustiti da korupcija u sustavu oduzima živote najslabijima? Tražimo hitni inspekcijski nadzor svih domova umirovljenika u državi i očitovanje nadležne ministrice”. 

Podsjetimo, u požaru koji je izbio u subotu radno ujutro u Domu za starije i nemoćne ‘Zelena Oaza’ u Andraševcu stradalo je šest štićenika doma.

VEZANE VIJESTI

Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u 5:23, a požar je ugašen u 6:19 jer se vatra bila razbuktala. U gašenju požara sudjelovao je i DVD Oroslavje koji je poslao 17 vatrogasaca i tri vozila.

Dvorišni drveni objekt potpuno je izgorio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.