Stiže hladna fronta, zbog jakog vjetra izdano upozorenje za Hrvatsku

Vijesti 04. velj 202009:23 > 09:36
Arso

Očekuje nas značajna, ali kratkotrajna promjena vremena jer će već do kraja današnjeg dana u čitavoj Hrvatskoj doći do promjene vremena.

Na radarskoj slici vidi se kako nam se približava hladna fronta koja je već zahvatila sjeverozapadnu Sloveniju, a do podneva bi trebala biti i nad našim područjem. Bit će vrlo vjetrovito, kišovito, uz grmljavinu, a u gorju će padati snijeg, prognozira Tea Blažević.

ESTOFEX, europski sustav za prognoziranje oluja izdao je upozorenje razine 1 zbog jakog vjetra i to za Hrvatsku, Francusku, Austriju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i dio Njemačke. 

Screenshot / Estofex

DHMZ prognozira kako će danas biti pretežno oblačno, prijepodne još toplo. Mjestimice će biti kiše, osobito od sredine dana. Kiša lokalno izraženija i praćena grmljavinom, a uz zahladnjenje u gorju će prelaziti u snijeg i stvarati tanji snježni pokrivač.

Prema večeri postupan prestanak oborine. Na kopnu umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima, sredinom dana i poslijepodne u okretanju na sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu će umjereno jugo i južni vjetar jačati, a popodne okretati na zapadni i sjeverozapadni, potom i na buru koja će mjestimice imati olujne udare.

Najviša dnevna temperatura od 12 do 17 stupnjeva Celzijevih, no u unutrašnjosti prema večeri osjetno hladnije.

Meteo.hr
Meteo.hr

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.