Škoro reagirao zbog izbacivanja bisti s Pantovčaka, ali dotaknuo se i Plenkovića

Vijesti 10. ožu 202010:10 > 10:18
Izvor: Zeljko Lukunic/PIXSELL (ilustracija)

Predsjednik države Zoran Milanović samo dva mjeseca od pobjede na predsjedničkim izborima maknuo je sve biste koje su krasile predvorje Predsjedničkih dvora na Pantovčaku.

Odluka o micanju bisti samo je provedba obećanja predsjednika Milanovića koji je još u kampanji govorio da bistama nije mjesto u Uredu nego u muzejima, rekao je Milanovićev glasnogovornik Nikola Jelić.

Ovaj je potez novog predsjednika, komentirao političar, pjevač i bivši predsjednički kandidat, Miroslav Škoro. Dotaknuo se i premijera Plenkovića.

“GLASNE LAŽI I TIHE ISTINE

Dok u javnosti traje bučna hajka na mene i Domovinski pokret, velike i važne stvari prolaze gotovo nijemo.

Dva stara pajdaša izbacuju iz naše sadašnjosti junake prošlosti i brinu se da u budućnosti izgubimo i ovo malo identiteta i ponosa što nam je ostalo. Milanović, nakon ignoriranja državnog protokola kod inauguracije, u stilu ozbiljnog komunističkog vlastodršca bez najave i galame prekida veze s prošlošću, izbacujući biste hrvatskih velikana iz Ureda predsjednika. Istovremeno ih s novčanica suptilno izbacuje i Plenković, uvodeći potiho euro. Za biste je kasno, ali za kunu nije – predsjednik Vlade još uvijek stigne za mišljenje pitati narod.

U međuvremenu, stidljivo se u javnosti spominje da su Amerikanci navodno upozorili HNB na opranih dvije milijarde kuna kroz Zagrebačku banku. Potiho je smijenjen predsjednik uprave i nešto menadžera. Masonsku urotu i smjenu u Državnom odvjetništvu više nitko i ne spominje. U ovoj se državi predugo glasno laže i tiho zbori istina. Neka, još malo…”, napisao je Škoro na Facebooku.