Tko će umjesto Kovača voditi Odbor za vanjsku politiku?

Vijesti 18. ožu 202016:46 > 16:49
Izvor: Borna Filic/PIXSELL

Na sjednici saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove, sazvanoj za četvrtak, znat će se tko će umjesto Mire Kovača (HDZ) voditi Odbor za vanjsku politiku.

Prema danas dostupnim informacijama, to bi mogla biti zastupnica Marijana Balić, no konačna odluka znat će se u četvrtak ujutro, kada se sastaje Klub HDZ-a.

VEZANE VIJESTI

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a u ponedjeljak su, dan nakon unutarstranačkih izbora na kojima je sa svojim timom “Odvažno za Hrvatsku” pobijedio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, odlučili da se Kovač, koji je bio na čelu “Opcije za promjene”, smijeni i više ne vodi Odbor za vanjsku politiku.

Odlučili su i da, umjesto Milijana Brkića, potpredsjednik Hrvatskoga sabora bude Ante Sanader, koji je tu dužnost već obnašao u njegovu 8. sazivu, od siječnja do listopada 2016.

Sanader je predsjednik Odbora za izbor i imenovanja, a njegovim izborom za potpredsjednika tu bi dužnost trebao preuzeti Miro Totgergeli.

Brkićevo razrješenje i Sanaderov izbor ne ‘prolaze’ Odbor za izbor i imenovanje, o njima se odlučuje na skupnoj sjednici, moguće već u četvrtak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.