Major: "Posljednjih mjesec dana u domu za starije razgovara se samo o izborima"

Vijesti 05. srp 202010:59 > 11:06
N1

Ravnateljica zagrebačkog doma za starije Sanja Major za Točku na tjedan kazala je kako do danas ujutro nisu znali hoće li moći organizirati izbore.

U tom zagrebačkom domu u domu glasati će 21 korisnica i korisnik. Posebnih ustanova u kojima je dozvoljeno glasanje bilo je 83, a kaže kako oni nisu bili na popisu. “Željela sam da svima koji imaju pravo budu omogućeni izbori”, rekla je, dodavši da se nada da je svim korisnicima koji to žele omogućeno pravo da glasaju.

VEZANE VIJESTI

Posljednjih mjesec dana u domu se, kaže, razgovara samo o izborima. “Zainteresirani su, znaju za koga će glasati. Prosječna dob korisnika je 90 godina, sudjelovali su u društvenom i političkom životu i ranije”, rekla je.

Korisnici se mjera pridržavaju. U početku je, kako kaže, bilo malo problematično sa zaštitnim maskama i držanjem distance. Dom je za posjete zatvoren 26. veljače, a zatvoreni su bili i desetak dana nakon popuštanja mjera. Slučajeve korone nisu imali.

Bili su jako zadovoljni kad su saznali da će moći glasati. “Bilo je iznenađenje, do samog jutra nismo znali hoćemo li moći glasovati”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.