Tomašević za N1: Nije normalno da u šest godina imamo peti požar u C.I.O.S.-u

Vijesti 13. kol 202018:39 > 19:26
Marko Prpic/PIXSELL

Saborski zastupnik Možemo i zagrebački gradski zastupnik u Skupštini došao je ispred CIOS-a kada je čuo vijest da je izbio požar. Tom je prilikom za N1 izjavio da ni Petar Pripuz ni policija ni on ne misle da je normalno pet požara u šest godina. Dodao je i da se ne zna kako je došlo do požara na Jakuševcu.

 Pretpostavlja se da je do današnjeg požara u CIOS-u došlo kada se drvo zapalilo u stroju za obradu drvenog otpada. 

Na pitanje o učestalosti požara u CIOS-u, posebno ljeti, pomoćnik zapovjednika za tehniku i taktiku JVP Grada Zagreba Tomislav Resman za N1 je rekao:

“Ova tvrtka se bavi reciklažom otpada, imaju jako puno raznih vrsta materijala drvo, plastika, pet ambalaža, aluminij, apsolutno sve imaju ovdje i njihov proces rada je da prilikom rastavljanja koriste uređaje, režu cijevi ili nešto drugo i za očekivati je da će se pojaviti požar, to nije samo kod nas u Hrvatskoj nego u cijelom svijetu.

VEZANE VIJESTI

Sva ta postrojenja za reciklažu bilježe požare, nije to da je kod nas zato što su kod nas gospdin Pripuz ili Bandić u igri, to je jednostavno takav proces rada”, kaže Resman.

No s njim se ne slaže Tomislav Tomašević koji je također došao ispred CIOS-a. 

U razgovoru za N1 podsjetio je da su gospodin Petar Pripuz pa čak i policija govorili za neke prošle požare da su podmetnuti.

“Ni oni ne misle da je normalno kao što ni ja ne mislim da je normalno da je ovo peti požar u šest godina, a kada se sjetim kada nije bio požar u CIOS-u bio je požar na Jakuševcu i to otpada koji je trebao ići u CIOS.

Nije mi to normalno i zahvalio bih se HDZ-u i Milanu Bandiću koji nam nisu dali da izglasamo izvješće u Gradskoj skupštini u kojem smo tražili da se ispitaju svi odnosi Grada Zagreba i CIOS-a i da se istraži kako ljeti dolazi do požara.”

#related-news_0

Uvjeren je da je u slučaju požara na Jakuševcu, koji je pod gospodarenjem gradskog poduzeća, sigurno bilo nepravilnosti kada je došlo do ogromnog požara.

“I tada je bilo nepravilnosti jer je taj glomazni otpad bio toliko natovaren na visoke hrpe na plohi koja nije predviđena za skladištenje otpada i nije ni čudo da je došlo do požara. Ne znamo ni dan danas ni od Ministarstva zaštite okoliša ni Grada Zagreba kako je došlo do požara na Jakuševcu”, ustvrdio je Tomašević. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.