Stožer civilne zaštite Zadarske županije izdao je upute za rad ugostitelja.
Preporuke objavljujemo u cijelosti.
“Vlasnici restorana, konoba i drugih ugostiteljskih objekata kod kojih se organiziraju obiteljska okupljanja (rođendani, krizme, pričesti, krštenja, karmine i sl.) do 25 osoba, mogu imati više grupa koje trebaju biti fizički odvojene jedna od druge. Broj grupa ovisi o kvadraturi prostora.
Ograničenje broja posjetitelja može se postići na način da se na raspolaganje stavi onaj broj stolova koje je moguće postaviti tako da su stolovi međusobno udaljeni najmanje 1,5 m.
Razmak između pojedinih grupa posjetitelja mora biti jasno fizički odvojen kako bi se izbjegao međusobni dotiaj grupa te da funkcioniraju kao neovisne grupe. Predlaže se minimalno 5 m.
Postupci nakon odlaska svake skupine gostiju, čišćenje i dezinfekcija prostora navedeni su na stranicama HZJZ-a”, priopćio je stožer.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.