"Ako neozbiljno shvatimo testiranje, jer je besplatno, to neće imati smisla"

Vijesti 24. stu 202011:45 > 12:02
N1

Voditelj antigenskog testiranja na Trešnjevci Juraj Jug kazao nam je kako je na punktu za testiranje u parku Stara Trešnjevka danas oko trećine testiranih bilo pozitivno na koronavirus.

Kazao je kako je većina onih koji su se prijavili za testiranje i došla.

“Danas imamo povećan broj ljudi koji nisu naručeni, a koji su došli, dok je jučer to bila samo jedna osoba, a danas ih je 15 neprijavljenih.

Ipak, svi koji bi se testirali trebali bi se naručiti, kako bi mogli pratiti proceduru. No ovi su pacijenti simptomatski, i ako imamo viška testova, primit ćemo ih, ali to je administrativno zahtjevno”, rekao je Jan Jug, te kazao kako je na njegovom punktu danas 105 prijavljenih za testiranje, a da ih je do sada došlo 95, te da vjeruje da će do kraja njihovog radnog vremena doći i ostalih deset.

“Danas je više pozitivnih, jer je jučer bilo više pacijenata bez simptoma. Danas ih je oko 30 pozitivnih. Pacijenti trebaju doći od prvog do petog dana od kada im se jave simptomi. Naručivanje ide putem portala Brzitest i svi se trebaju prijaviti. Ako neozbiljno shvatimo testiranje, jer je besplatno, to neće imati nikakvog smisla”, rekao je Jug.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.