Naš reporter Hari Kočić razgovarao je s Danijelom Nikollom, jednim od organizatora akcije u kojoj splitski ugostitelji pripremaju obroke za splitske bolnice.
Nikolla je pojasnio detalje ove akcije.
“Organizacija je takva da svaki objekt jednom tjedno kuha za jednu od bolnica, covid-bolnica. Restorani imaju tjedni raspored kada kuhaju koliko obroka za koju bolnicu. Obroke pripremamo za djelatnike, za doktore i sestre, one koji su na prvoj liniji obrane. Uključeni su gotovo svi splitski ugostitelji i svi su objeručke prihvatili ovu akciju”, rekao je.
Odlukom Stožera ugostiteljski objekti zatvoreni, a Nikolla nam kaže da je ugostitelju najteže baciti hranu.
“Mi sad trenutno svi imamo neke zalihe i tu zalihu je najbolje utrošiti”, ističe.
Upitan pomaže li im prodaja kava za van u poslovanju, kazao je: “Tu treba naglasiti jednu neologičnost, a to je da kavu mogu prodavati svi osim kafića. To je po meni dosta nepoštena odluka jer se nas stavlja u jedan nezgodni položaj. To je zaista jedna mala sitnica koju više radimo radi naših gostiju nego što je to zapravo zarada”.
Nikolla kaže da ukoliko restorani odlukom Stožera neće biti otvoreni sada, da nema ni potrebe da se otvaraju prije ožujka. “Ako nas otvore u prvom ili drugom mjesecu, nama ta dva mjeseca ništa ne znače”, poručuje zaključno.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.