Kaos od Zadra do Šibenika: Armada mlatila hajdukovce

Vijesti 02. stu 201512:37 > 12:40
Marko Jurinec/PIXSELL (ILUSTRACIJA)

Navijači Rijeke u nepoznatom broju automobila napravili su blokadu na autocesti kod Škabrnje kako bi iz auta izvukli i pretukli hajdukovce s Paga i Zadra.

U nedjelju oko 14 sati, na autocesti A-1, u smjeru Splita, u blizini Biljana Donjih, više navijača NK Rijeka zaustavilo je promet na cesti te fizički napalo devetoricu mladića iz dva automobila.

U napadu je teško ozlijeđen 22-godišnjak, a lakše 33-godišnjak, oba sa zadarskog područja.U prostorije Policijske postaje Benkovac privedeno je više osoba s riječkim prebivalištem.
Policijska uprava Zadarska na svojim službenim stranicama poslala je priopćenje u kojem potvrđuje da se dogodio incident.
”Jučer oko 14 sati, na autocesti A-1, u smjeru Splita, u blizini Biljana Donjih, više za sada nepoznatih osoba zaustavilo je promet na cesti te fizički napalo devetoricu mladića iz dva automobila.
U napadu je teško ozlijeđen 22-godišnjak, a lakše 33-godišnjak, oba sa zadarskog područja.
Nakon nekoliko minuta promet na cesti je normaliziran, a u službene prostorije Policijske postaje Benkovac naknadno je privedeno više osoba s riječkog područja koje se dovodi u vezu s ovim događajem.
Kriminalističko istraživanje se nastavlja”, stoji u priopćenju.
Utvrđeno je kako su se navijači Rijeke uputili s više automobila prema Splitu na utakmicu između Hajduka i Rijeke bez pratnje policije.
U jednom trenutku na autocesti kod Biljana našlo se njih stotinjak u više automobila koji su se kretali prema Splitu. Oni su se zaustavili na cesti i stvorili prometni zastoj, izišli su vani iz vozila i u drugim automobilima pronašli navijače s navijačkim obilježjima Hajduka. Izvukli su iz jednog automobila četiri navijača sa zadarskog područja te iz drugog automobila pet s Paga. Napali su ih i izudarali, dvojica su ozlijeđena, od kojih jedan teže, a drugi lakše. Nakon napada na navijače Hajduka, Riječani su nastavili automobilima prema Splitu.
Zadarska policija dojavila je kolegama iz Šibenika što se dogodilo, a šibenska interventna policija zaustavila je više automobila s riječkim registracijama i u privela je tridesetak osoba u službene prostorije PP Benkovac. Neki su već pušteni, a neki su još u obradi kako bi pomogli da se identificira oko stotinjak navijača koji su sudjelovali u incidentu.
U napadu je 22-godišnjak zadobio teške ozljede glave i prsnog koša, a 33-godišnjak je dobio lakše ozljede. Teško ozlijeđeni mladić hospitaliziran je u zadarskoj bolnici, a saznajemo da je i nakon utakmice u Splitu zabilježeno više incidenata i navijačkih sukoba na području Šibensko-kninske županije, javlja Index.