Je li vrijeme za ženu na čelu SDP-a? Ahmetović: “Vrijeme je za žene na svim vodećim pozicijama”

Vijesti 12. lip 202416:59 0 komentara

Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović gostovala je u Newsroomu kod Nataše Božić Šarić. Ahmetović je podijelila svoje mišljenje o kandidaturi za predsjednicu SDP-a i o položaju žena u politici.

Plenković? “On je lažljivac i manipulator”

Osvrnula se na okršaje s premijerom Plenkovićem: “Okršaja mora biti, posebno kada se radi o napadu premijera na žene. Uvriježeno je postalo da se premijer voli obrušavati na žene, posebno iz oporbe.”

“Nije mu sjelo ni to da ga zovem lažljivcem, ali ja ću to ponoviti: On je lažljivac i manipulator koji stavlja konstrukcije u javni prostor, poput one da je SDP kršitelj Ustava”, dodala je.

Na pitanje namjerava li se kandidirati za predsjednicu stranke, odgovorila je: “Neću to podijeliti ni s kim drugim prije članova SDP-a, posebno s onima s kojima razgovaram, a do čijeg mišljenja držim.”

“Nemam namjeru ostaviti građane Omišlja na cjedilu. Ta odluka je teška, ali nije još uvijek donesena”, kaže Ahmetović.

Je li vrijeme za ženu na čelu SDP-a?

“Ja sam mislila da je vrijeme za ženu i prije četiri godine kad sam se kandidirala, a mislim da je u Hrvatskoj vrijeme za žene na svim vodećim pozicijama. Ako govorimo da smo članica EU-a i razvijena zemlja koja je procivilizacijski nastrojena, nema problema s tim da je žena na čelu neke institucije”, tvrdi Ahmetović.

Ističe kako premijer Plenković zaziva raskol u SDP-u te mu poručuje: “Samo neka sanja.”

“Svaka snažna žena koja se drzne postaviti pravo pitanje Plenkoviću i ne pada pod njegov autoritet je na njegovoj meti. Ista je situacija s novinarkama. Valjda je tako u HDZ-u, njemu žene saborske zastupnice služe samo za punjenje liste u donjim redovima”, naglasila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!