Plenković: Napokon su stvoreni svi uvjeti za povećanje plaća državnim dužnosnicima

Vijesti 25. srp 202412:27 > 12:41 2 komentara

U Zagrebu se održala 15. sjednica Vlade Republike Hrvatske, a uvodni govor održao je premijer Andrej Plenković.

Na samom se početku osvrnuo na pokolj u Daruvaru u kojem je umirovljeni vojni policajac Krešimir Pahoki ubio šest osoba.

“Šokirani smo monstruoznim činom koji je rezultirao sa šest poginulih osoba i još toliko ranjenih. Intenzivirat ćemo akcije za vraćanje ilegalnog oružja koje posjeduju građani”, rekao je Plenković.

Komentirao je i potez kojim je Hrvatska proglasila Andriju Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, Milana Kneževića, zastupnika u Skupštini Crne Gore te Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore, nepoželjnima te se složio s odlukom zbog izjava i postupaka koje vuku, a idu u smjeru narušavanja odnosa.

Također, pohvalio je rezultate turističke sezone zbog više noćenja, boravaka i povećanje prometa, kako zračnog, tako i cestovnog. Pohvalio je i nabavu šest elektrodizelskih vlakova te druge projekte. Sreo se s glavnim državnim odvjetnikom Ivanom Turudićem pa pohvalio i suradnju s njim.

Ipak, glavna tema je rast plaća. Njemu, Zoranu Milanoviću i predsjedniku sabora Gordanu Jandrokoviću plaće će rasti za 2500 eura, a veći iznosi trebali bi im na račune sjesti već u kolovozu, s plaćom za srpanj.

“Godinama nije mijenjana plaća državnih dužnosnika, a sada su napokon stvoreni svi uvjeti za to. Ministar Damir Habijan ima zadaću da do kraja godine predloži cjelovito rješenje o uređenju dužnosničkih plaća. O detaljima će nas izvijestiti”, kratko je komentirao goruću temu premijer, koja u javnom prostoru izaziva niz prijepora i čini iznimne razlike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare