ANKETA / Za koga biste glasali da su danas predsjednički izbori?

Vijesti 04. lis 202420:18 0 komentara
Predsjednik Zoran Milanović pokazuje prstom
Srecko Niketic/PIXSELL

Predsjednički izbori su za nešto više od dva mjeseca i u prvom će krugu minimalno sedam kandidata pokušati doći do Pantovčaka. Ili, će tamo ostati aktualni predsjednik i favorit Zoran Milanović.

“Najizgledniji datumi za prvi krug su 22. ili 29. prosinca. Drugi krug bi bio onda ili 5. ili 12. siječnja. Ti su datumi najizgledniji ako pretpostavimo da će izbori biti u nedjelju, jer o datumu izbora ovoga puta ne odlučuje predsjednik, nego Vlada”, rekao je Slaven Hojski, glasnogovornik DiP-a.

Vlada će datum otkriti do sredine studenoga i do onda svi kandidati moraju prikupiti minimalno 10.000 potpisa birača kako bi pristupili izborima.

Osim Milanovića, HDZ-ov kandidat Dragan Primorac najveći je favorit za drugi krug, ako do njega dođe. Ostali su više sporedni “igrači”, ali ne treba ih zanemariti. Marija Selak Raspudić ima podosta pristaša i još uvijek je svježe ime u hrvatskoj politici. Kao i Ivana Kekin iz Možemo.

Autsajderi su Branka Lozo kao kandidatkinja Doma i nacionalnog okupljanja, nove stranke Marija Radića, Tomislav Jonjić, Dražen Keleminec te Aurora Weiss, savjetnica Milorada Dodika. Mostov Miro Bulj još uvijek se premišlja, no uskoro bi mogao objaviti kandidaturu.

Odgovorite nam u anketi koga biste birali da su danas predsjednički izbori.

Loading Poll…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!