Beroš: Koronavirus ne smije biti razlog kašnjenja dijagnoze ili prekida terapije

Vijesti 04. velj 202111:08 0 komentara
vili beroš
Emica Elvedji/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru je uputio poruku povodom Svjetskog dana borbe protiv raka.

U svijetu se svake godine 4. veljače obilježava Svjetski dan borbe protiv raka kao jedinstvena inicijativa za borbu protiv ove globalne epidemije.

Tim povodom ministar Vili Beroš preko Twittera je poručio:

“Europa čini desetinu svjetske populacije, ali četvrtinu slučajeva raka. Svjetski dan borbe protiv raka ukazuje na važnost prevencije i pravovremenog liječenja. Koronavirus ne smije biti razlog kašnjenja dijagnoze ili prekida terapije. Neka Hrvatska bude dio pozitivne statistike.”

Obilježavanjem Dana borbe protiv raka nastoji se podići svjesnost i znanje o raku i tražiti od vlada i pojedinaca u cijelom svijetu da poduzmu što učinkovitije mjere u borbi protiv raka.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo broj osoba oboljelih od zloćudnih bolesti u stalnom je porastu, što je u najvećoj mjeri posljedica povećanog očekivanog trajanja života i većeg broja osoba starije dobi u kojoj se rak češće pojavljuje.
Svjetska zdravstvena organizacija predviđa da će se broj oboljelih u svijetu povećati sa 14 milijuna u 2012. godini na 24 milijuna 2035. godine, dok će broj umrlih porasti s 8,2 milijuna na 13 milijuna godišnje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!