Milanovića će podržati još jedna stranka na predsjedničkim izborima

Vijesti 17. ruj 202411:37 > 14:07 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Blok umirovljenici zajedno (BUZ) na nadolazećim predsjedničkim izborima podržat će aktualnog predsjednika Zorana Milanovića, pojašnjavaju kako on predstavlja 'sve suprotno od onoga što predstavlja HDZ', a pokazuje i razumijevanje za probleme umirovljenika.

“Jedan od glavnih razloga radi kojeg smo se odlučili za Zorana Milanovića jest da je on praktično od početka svog mandata sve suprotno od onoga što predstavlja HDZ, a samim time i kandidata kojeg bi oni podržali”, rekao je predsjednik BUZ-a Milivoj Špika na konferenciji za medije u utorak.

Naveo je kako je Milanović godinama “praktično jedina brana, jedina barijera HDZ-u i politici Andreja Plenkovića koja sve više tendira ka jednom apsolutizmu na hrvatskoj političkoj sceni i koja se pokazala poputno indolentnom, nezainteresiranom za rješenje problema umirovljenika”.

Špika je također istaknuo kako zbog ovlasti predsjednik Republike ne može pomoći oko problema umirovljenika, rastućeg siromaštva i malih mirovina, ali zato su tu presudne stranke koje ga podržavaju i koje pretendiraju da bi u budućnosti preuzele izvršnu vlast.

“Izuzev toga što Milanović iskazuje veliko razumijevanje i daje podršku za prijedloge BUZ-a za rješenje rastućeg siromaštva umirovljenika, on je i kandidat političkih opcija koje imaju slično razmišljanje, a u nekim dijelovima i vrlo slične prijedloge za rješenje glavnog problema koji tišti umirovljenike”, dodao je.

Špika je, kaže, iznenađen Milanovićevim poznavanjem problematike umirovljenika, a obećao je da će u Uredu predsjednika povećati tim savjetnikom za umirovljenike.

“Nije se toga prvi dosjetio HSU ili Primorac, no mi to nismo spominjali”, napomenuo je.

U tom je kontekstu Špika rekao kako se Dragan Primorac diskvalificirao od njihove podrške jer nije uputio “niti riječ kritike” politici HDZ-a i koalicije iako je rekao da njegova 84-godišnja majka ne može bez njegove ili bratove pomoći.

Također, Špika je podsjetio kako BUZ 1. listopada organizira prosvjed umirovljenika upravo radi “otuđenosti” Plenkovićeve Vlade od umirovljenika i građana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!