Budiša podržao kandidaturu Selak Raspudić. Sam joj se javio i donio joj pismo

Vijesti 09. ruj 202412:30 1 komentar
N1

Nezavisna saborska zastupnica i kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske Marija Selak Raspudić neočekivano je dobila potporu od bivšeg predsjednika HSLS-a i također nekadašnjeg predsjedničkog kandidata Dražena Budiše, koji već duže vrijeme ne sudjeluje u političkom životu.

Kako je za Hinu potvrdila Selak Raspudić, Budiša joj se samoinicijativno javio i donio pismo potpore za predsjedničku kandidaturu. „Kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske gospođa Marija Selak Raspudić je razborita, hrabra, obrazovana osoba. Ona razumije društvene procese i funkcioniranje države i posebno ustavne obveze i zadaće predsjednice. Zato se i ne razmeće obećanjima o ostvarenju političkih ciljeva, čije ostvarenje je izvan nadležnosti predsjednice”, stoji u Budišinu pismu potpore.

Marija Selak Raspudić, navodi dalje u pismu Budiša, ima jasne političke stavove koje komunicira na kulturan način. „Njeno demokratsko usmjerenje i hrvatski patriotizam usidreni su na humanističkom stavu: moje pravo na slobodu i dostojanstvo podrazumijeva ista prava za sve ljude, pravo mog hrvatskog naroda na slobodu i dostojanstvo podrazumijeva ista prava za sve narode. Imat ćemo dobru predsjednicu!”, poručuje u pismu Budiša.

Selak Raspudić, kako nam je kazala, jako je ugodno iznenađena Budišinom potporom.

Dražen Budiša i sam je sudjelovao na predsjedničkim izborima 2000. godine kao kandidat SDP-a i HSLS-a, no, u drugom krugu ga je pobijedio Stjepan Mesić, kandidat koalicije predvođene HNS-om. Potom je kratkotrajno bio potpredsjednik koalicijske Vlade Ivice Račana, a s mjesta predsjednika HSLS-a povukao se 2003. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare