Detalji tučnjave Torcide i Armade, stanovnici preplašeni: “Probali su nam ući u kuće”

Crna kronika 26. kol 202408:18 0 komentara
PU primorsko-goranska

U nedjelju popodne na autocesti A6 potukli su se navijači. Nekoliko desetaka Torcidaša sukobilo se s 40-ak pripadnika Armade. Uskoro je stigla i još jedna velika skupina navijača splitskog kluba pa je u tučnjavi na čvoru Vrata na kraju sudjelovalo oko 300 Torcidaša.

Torcida je putovala u Pulu gdje je Hajduk igrao s Istrom, Armada u Osijek gdje je Rijeka trebala odmjeriti snage s domaćinom. Na kraju Armada nije ni došla do Osijeka jer je, kako pišu mediji, svih 40-ak navijača koji su sudjelovali u tučnjavi privela policija. Torcida se na ogledu s Istrom pojavila sa zakašnjenjem.

Huligani koji su sudjelovali u tučnjavi preko naplatnih kućica uspjeli su doći među kuće koje se nalaze u blizini. Svjedokinja tučnjave za Dnevnik je ispričala detalje sukoba.

“Došli su u selo, pokušali su ući u naša dvorišta i objekte, ali to smo nekako uspjeli spriječiti. Trčali su, bacali sve što im je bilo pod rukom, tukli se na sve strane… Svi sa fantomkama na glavi. Ne znam čemu i zašto, ali uglavnom, pokvareno nam je nedjeljno popodne. Naravno da nije bilo ugodno. Svi mi ovdje imamo djecu koja su nažalost to gledala. Naravno da im nije bilo ugodno, nije bilo ni nama koji smo odrasli i koji imamo neko razumijevanje, ali za ovo nemamo”, rekla je.

Oglasila se i policija. Iz PU primorsko-goranske obavijestili su javnost o tučnjavi navijačkih skupina. Dio sudionika je priveden i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje, a ozlijeđenima u tučnjavi pružena je medicinska pomoć.

Iz policije su naveli i kako je brzom intervencijom spriječen nastavak sukoba i veća materijalna šteta, ali i da nastavljaju s utvrđivanjem svih okolnosti i činjenica te sudionika ovog događaja.

View this post on Instagram

A post shared by Správce3 (@hooligans_cz)

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!