Djelatnica bolnice na Rebru: Medicinska sestra je ispala pravi heroj

Vijesti 03. ruj 202413:53 0 komentara
Neva Zganec / Pixsell

Policija je privela muškarca koji je jutros startnim pištoljem prijetio u zagrebačkoj bolnici Rebro, a situacija u bolnici je pod nadzorom. Zagrebačka policija zaprimila je jutros u 10:05 zahtjev iz KBC-a Zagreb za intervenciju zbog muškarca koji prijeti.

Muškarac je prijetio oružjem, a u ruci je imao startni pištolj koji se upotrebljava na sportskim događajima, kažu u PU zagrebačkoj.

Pacijenti bježali kroz prozor

Muškarac je ušao u suteren tzv. Zelene zgrade. Djelatnica bolnice s kojom je razgovarao Index kaže da nije bilo nikakvih službenih informacija pa su djelatnici jedni druge obavještavali o incidentu i upozoravali sve prisutne da ostanu u sobama.

Kaže da su pacijenti koji su se nalazili na grupnoj terapiji, nakon što im je medicinska sestra javila što se događa, kroz prozor su izašli iz zgrade. Ispod prozora se nalazi nekoliko metara duboka rupa pa su pacijenti i bolničko osoblje pridržavali jedni druge. Iako je nekima od njih pozlilo, svi su prošli bez ozljeda.

“Glavna sestra je ispala pravi heroj”

Djelatnica bolnice kaže i da je glavna sestra s Klinike za psihijatriju pola sata smirivala muškarca koji je upao u bolnicu i prijetio. Uspjela ga je nagovoriti da dopusti drugoj medicinskoj sestri i liječniku da odu iz prostorije te je ostala sama u ambulanti s napadačem.

“Ispala je pravi heroj”, rekla je djelatnica koja je željela ostati anonimna.

U policiji kažu da je situacija sada potpuno normalizirana te da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Iz KBC-a Rebro poslali su priopćenje u kojemu kažu da je sve završilo bez ozlijeđenih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!