Tko će biti državni tajnici? Domovinski pokret traži od 11 do 15 fotelja

Vijesti 08. srp 202412:35 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL

Vlada bi ovaj tjedan trebala imenovati državne tajnike, a tko će oni biti ovisi o koalicijskom dogovoru HDZ-a i DP-a.

Premijeru Andreju Plenkoviću na stol su stigli prijedlozi koalicijskih partnera. Imena se još ne otkrivaju, a svi po uobičajenoj proceduri prolaze i sigurnosne provjere.

Domovinski pokret, prema navodima Jutarnjeg lista, očekuje između 11 i 15 državnih tajnika. Tražili su gotovo sve resore u Vladi, osim pravosuđa, uprave i digitalne tranzicije te ministarstva vanjskih i europskih poslova.

DP-ova matematika

Do brojke od desetak, pa i više državnih tajnika došli su tako što su izmjerili svoj uspjeh na izborima i zaključili kako bi 20 posto svih državnih tajnika bila kvota koja im pripada.

Ranije se špekuliralo da bi državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede trebao biti DP-ov Davor Dretar, a on je u nedavnom gostovanju u Newsroomu rekao kako je odnos snaga u koaliciji takav da moraju surađivati.

“Nezamislivo je da nestanu svi antagonizmi. Naš program je jasan. Naša koalicija je koalicija za jednu bolju Hrvatsku i pokušat ćemo pomiriti te antagonizme jer najvažnije je da počnemo raditi. Dosta je parola i fraza”, naveo je Dretar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!