Hajdaš Dončić o planovima za budućnost: “Moja politika nije politika kontinuiteta, zalagat ću se za bolje životne standarde”

Vijesti 22. ruj 202419:42 0 komentara
Siniša Hajdaš Dončić
Goran Stanzl/PIXSELL

SDP će iduće četiri godine voditi Siniša Hajdaš Dončić, bivši ministar u Milanovićevoj Vladi i zagorski župan.

“Prošao sam Hrvatsku dva puta, slušao sam koji su problemi i zaključio da glasačka infrastruktura nije svugdje ista. Bit ću predsjednik i onih koji nisu glasali za mene. Nema podjele, samo pobjeda”, rekao je novi predsjednik SDP-a za Dnevnik.hr.

Rekao je na što će usmjeriti sranku.

“Lijeve politike, pozitivna politika prema legalnim migrantima. Ja sam ekonomist i moj će fokus biti na boljem životnom standardu i lijeve ekonomske politike”, najavio je.

Rekao je da njegova politika nije politika kontinuiteta.

“Imao sam jasan program koji je bio različit od mojih suparnika odnosno političkih prijatelja i u njemu je jasno definirano devet točaka.” Objasnio je da se jedan dio odnosi na organizaciju stranke s naglaskom na terensko djelovanje, a drugi na ekonomiju i ekonomski standard.

Predsjednik Republike Zoran Milanović i članovi HSS-a te HDZ-ov predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitali su mu na pobjedi: “To je lijepo i dobro za političku kulturu te jedan civilizacijski iskorak.”

Moguće sudjelovanje Peđe Grbina u njegovu savjetničkom krugu?

“Sigurno ću ga tražiti za savjete. Volim se okružiti pametnijima od sebe”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!