Gužve na autocestama: Pojačan promet prema Jadranu, kolone kod Lučkog i Maclja

Vijesti 22. lip 202408:44 0 komentara
Zeljko Hladika/PIXSELL

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, na zagrebačkoj obilaznici te na ulasku u Hrvatsku kod Maclja, poručuju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK), a vozače pozivaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići pojačan je promet pred naplatom Lučko u smjeru mora, a usporeno uz povremene zastoje u koloni vozi se između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora.

Na A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 1,5 kilometar i nastavlja se u Sloveniju, a u zoni radova između čvorova Sveti Križ Začretje i Zabok u smjeru Zagreba kolona je oko tri kilometra.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu) između čvorova Buzin i Lučko u smjeru mora (NP Lučko) vozi se usporeno uz povremene zastoje u koloni dugoj oko devet kilometara. Između čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru mora (NP Lučko), kolona je duga oko četiri kilometra.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na važnijim državnim cestama u Istri i priobalju (osim na autocestama i državnoj cesti DC1) u subotu, na Dan antifašističke borbe, od 14 do 23 sata te u nedjelju od 12 do 23 sata.

Iz HAK-a upozoravaju i kako je na autocesti A3 Bregana-Lipovac između odmorišta i čvora Sredanci u smjeru Bregane uočena srna, vozi se po dva prometna traka uz ograničenje brzine.

Iako u pomorskom prometu nema poteškoća, zbog pojačanog prometa moguća su duža čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!