Plenkoviću novi mandat na čelu HDZ-a: “Snažniji smo nego ikada”

Vijesti 13. srp 202420:40 > 21:34 8 komentara
Andrej Plenković
N1

Održani su unutarstranački izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Prema prvim i neslužbenim rezultatima, novi mandat na čelu stranke dobio je Andrej Plenković.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan izvijestio je da je, po prvim privremenim i neslužbenim rezultatima od 84.993 izašlih na izbore, Plenković dobio 84.786 glasova. Tomo Medved dobio je 84. 349 glasova, Ivan Anušić 80.995, Oleg Butković 78.090, Branko Bačić 77.396 te Zdravka Bušić 75.461 glas.

Sesvečan je kazao da je na ove izbore izašlo oko 10.000 članova više u odnosu prema onima prije četiri godina kada ih je izašlo 74.102 člana.

Nakon objave rezultata Andrej Plenković je dao izjavu za medije.

“Drago mi je da zajedno s našim timom mogu zahvaliti članovima i članicama HDZ-a na velikom odazivu na izbore. 40 posto naših članova je izašlo, to je veliki demokratski legitimitet našeg vodstva”, kazao je.

“Velika je čast i obaveza biti na čelu HDZ-a”

“Velika je čast i obaveza biti na čelu HDZ-a još četiri godine. S ovim krećemo u još jedan četverogodišnji ciklus. Nastojat ćemo da se HDZ okrene mladim i novim biračima, nas pet od šest smo i u Vladi Republike Hrvatske i s našim partnerima radimo na programu”, dodao je Plenković.

Plenković je kazao kako se veseli nastavku suradnju s članovima HDZ-a.

Dodao je da je HDZ ozbiljna i velika stranka: “Bez obzira na to što nismo imali protukandidata ovome smo pristupili maksimalno ozbiljno i znamo što znači biti na čelu HDZ-a”, rekao je Plenković.

Plenković se osvrnuo i na predsjedničke i lokalne izbore: “Naravno da je demokratska procedura važna, u političkom smislu smo snažniji nego ikada”, istaknuo je.

“Ovo je dokaz međusobnog poštovanja članova stranke”, dodao je.

“Sigurno neću biti kandidat za predsjednika”

Ponovno je komentirao i kandidata za predsjedničke izbore: “Krenuti ćemo voditi ozbiljnije konzultacije od ponedjeljka”, naveo je.

“Sve je moguće, najvažnije je da kandidat pobijedi na izborima”, dodao je Plenković.

Plenković je odgovorio na pitanje bi li mogao pobijediti Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima kada bi se kandidirao: “Za razliku od njega ja ne mogu biti sve. Sigurno neću biti kandidat HDZ-a na predsjedničkim izborima”, istaknuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare