HDZ u subotu bira vodstvo, Plenković jedini kandidat za predsjednika

Vijesti 12. srp 202407:40 6 komentara
Andrej Plenković
Marko Prpic/PIXSELL

Vladajući HDZ u subotu na redovitim unutarstraničkim izborima bira vodstvo, a jedini kandidat za predsjednika je Andrej Plenković dok se za njegovog zamjenika kandidirao Tomo Medved, a za potpredsjednike Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić.

Plenković i njegov tim u programu pod nazivom “Zajedno za sve izazove” ističu da je Hrvatska zahvaljujući njihovom vodstvu danas bolja nego prije osam godina na političkom, društvenom, ekonomskom i međunarodnom planu.

Poručuju kako će i u iduće četiri godine pokazati da snažan, konsolidiran, jedinstven i moderan HDZ može svojim radom nastaviti doprinositi razvoju Hrvatske na svim područjima.

Predstavljen program

Premijer Plenković je u četvrtak predstavljajući program istaknuo da su nakon raznih izazova, kriza, ali i postignuća odlučili nastaviti s timom koji pobjeđuje, u kojemu su, uz njega kao jedini kandidati Tomo Medved, Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić.

“Voditi HDZ je ogromna čast i odgovornost”, istaknuo je i naglasio da su svakome omogućili da se kandidira i promovirali demokratske procese.

Kao prioritete do 2028., među inim, navode jačanje gospodarskog razvoja i konkurentnosti Hrvatske, povećanje standarda života, poticanje pristupanja OECD-u, ulaganja u željeznicu i investiranja u modernizaciju Hrvatske vojske.

Plenković i njegov tim žele jačati stranku na poziciji Tuđmanovog desnog centra jer, ističu, najveću potporu birača dobivaju kad su vođeni vrijednostima desnog političkog centra.

Posebnu pozornost posvetit će mladima i komunikaciji s mlađim biračima te će se zalagati za priuštivu stambenu politiku, sigurna radna mjesta, stabilne plaće i kvalitetno obrazovanje, poručili su.

Uz to, fokusirat će se na osnaživanje zajednica unutar stranke, a posebno će jačati prisutnost žena u obnašanju najviših stranačkih i državnih dužnosti.

Predsjednički i lokalni izbori

Žele nastaviti jačati HDZ i u velikim urbanim sredinama, te na zapadu i sjeveru Hrvatske.

“U nadolazećem razdoblju stranka će se pripremiti i za predsjedničke i lokalne izbore. Podržat ćemo najbolje kandidate koji mogu okupiti najširi broj birača, od centra nadesno”, najavljuju u programu.

Plenković je prozvao oporbu da nakon uvjerljive pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima, optužuje tu stranku da je doveo na vlasti DP, iako je i ljevica tražila, kako je rekao, “iskru u oku DP ovaca”.

Da je Hrvatska danas u boljoj poziciji nego prije osam godina potvrdili su, rekao je premijer, građani velikom izlaznošću na parlamentarnim izborima i to u atmosferi histerije i kreiranja lažne krize i katastrofe u Hrvatskoj, koju je, kaže Plenković “prije svega kreirao kršitelj Ustava i njegovi jataci koji su stvorili atmosferu kao da se u Hrvatskoj nema što jesti, da je situacija nikad gora i da treba maknuti HDZ s vlasti”,

Članovi HDZ-a će na redovitim unutarstranačkim članovi moći glasati od 8 do 19 sati na 569 biračkih mjesta diljem Hrvatske, te izvan Hrvatske na 12 biračkih mjesta. Istu večer bit će poznati prvi neslužbeni rezultati, a službeni u roku od 48 sati od zatvaranja birališta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare