Na kupalištu u Petrinji utopio se muškarac koji je bio na privremenom boravku u Hrvatskoj

Vijesti 11. kol 202420:43 0 komentara
Nikola Cutuk/PIXSELL

Državljanin Egipta, koji je bio na privremenom boravku u Hrvatskoj, utopio se u nedjelju nedaleko od gradskog kupališta na ušću rijeke Petrinjčice u rijeku Kupu, izvijestili su iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke.

Na mjestu tragičnog događaja proveden je očevid, a tijelo će biti podvrgnuto obdukciji kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, stoji u priopćenju.

Iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke izdali su i preporuke za sigurno kupanje, naglašavajući važnost pridržavanja osnovnih pravila.

“Izbjegavajte plivanje najmanje jedan sat nakon obroka te nikako ne ulazite u vodu ako ste konzumirali alkohol”, ističu iz policije, napominjući da su to ključni čimbenici u prevenciji utapanja.

Također, savjetuje se postupan ulazak u vodu nakon izlaganja suncu, kako bi se izbjegao temperaturni šok. Objašnjavaju kako je važno dati tijelu priliku da se pripremi i prilagodi, bez obzira koliko je more ili neka druga vodena površina topla.

“Ne skačite u vodu nepoznate dubine,” upozorava policija i dodaje da, ako se građani ipak odluče na skakanje, sigurnije je skočiti na noge nego na glavu.

Poseban naglasak stavljen je na sigurnost djece, uz preporuku da ih roditelji neprestano nadziru tijekom kupanja, bez obzira na njihovu sposobnost plivanja.

“Sigurnost djeteta vaša je dužnost, nikako drugog djeteta. Nadzirite svoju djecu, čak i ako znaju plivati”, stoji u priopćenju, a policija dodaje da bi neplivači i slabiji plivači trebali koristiti pomagala za plivanje, plivati u blizini spasilaca i slijediti njihove upute.

U kriznim situacijama potrebni je ostati smiren, plutati na leđima i mahati jednom rukom za pomoć, zaključili su iz policije policija, te pozvali građane da u slučaju nesreće odmah pruže pomoć ili pozovu nadležne službe na brojeve 192 ili 112.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!