Kod Skradina ugašen manji požar

Vijesti 04. kol 202411:15 0 komentara
N1 / Fran Rubil

Vatrogasci su ugasili manji požar koji je planuo u subotu navečer na skradinskom području, na dijelu Rupe, izvijestili su u nedjelju iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) te dodali da se nastavlja sanacija velikih požara u Dalmaciji.

ŽVOC Šibenik u subotu u 20,38 sati primio dojavu o manjem požaru na otvorenom prostoru na području Rupe, Laškovica (Skradin) koji je lokaliziran u 21,04 sati, a ugašen u 21,40 sati.

Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 0,25 hektara, a u intervenciji je sudjelovalo devet vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz JVP Šibenik, IVP Šibenik i DVD Sveti Juraj Kistanje, kažu u HVZ-u.

Nakon što je u subotu lokaliziran požar na području Skradin-Ićevo, otpušten je dio snaga s požarišta.

Požar Skradin-Ićevo, kojim su zahvaćeni makija, nisko raslinje i borova šuma na površini od 1700 hektara lokaliziran je u subotu ujutro, a tijekom dana u njegovom gašenju sudjelovalo je ukupno 76 vatrogasaca s 24 vatrogasnih vozila s područja županije te IVP Šibenik i izvanredne dislokacije iz Karlovačke i Krapinsko- zagorske županije.

Tijekom jutra otpušten je preostali dio izvanredne dislokacije Krapinsko-zagorske, a oko 18 sati i Karlovačka izvanredna dislokacija.

Požarište je sanirao i protupožarni zrakoplov Air Tractor s jednim bacanjem, dok je tijekom noći na sanaciji i dežurstvu bilo angažirano 25 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila, izvijestili su iz HVZ-a.

Vatrogasci i dalje nadziru požarišta u Tučepima kod Makarske i u Vrsinama nedaleko Trogira, a ugašeni su i manji požari koji su planuli u Splitsko-dalmatinskoj županiji na području Dugopolja, naselje Kotlenice te  Gornjeg Muća gdje su bili zahvaćeni trava i nisko raslinje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!