Milanović objavio koliko se puta vozio vojnim helikopterima i brodovima

Vijesti 01. ruj 202418:33 0 komentara
Zoran Milanović
Emica Elvedji/PIXSELL

Ured Predsjednika Republike dobio je u nedjelju, 1. rujna, Izvješće načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnika Tihomira Kundida o letovima helikoptera HRZ-a i plovidbi brodova HRM-a za potrebe Predsjednika Republike i Vrhovnog zapovjednika OSRH Zorana Milanović u razdoblju od veljače 2020. do kolovoza 2024. godine.

Iz Ureda predsjednika je priopćeno da je načelnik GS OSRH sastavio izvješće na zahtjev Predsjednika Republike koji je prethodno, svojom odlukom, deklasificirao zapovjedi o izvršenim letovima helikopterima HRZ-a i plovidbama brodovima HRM-a.

“U Izvješću načelnika GS OSRH utvrđeno je kako je Predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik OSRH koristio helikoptere HRZ-a ukupno 74 puta, a brodove HRM-a osam puta u razdoblju od veljače 2020. do kolovoza 2024. godine. Ukupan trošak pogonskog goriva iznosio je 127 000 eura za HRZ i 22 800 eura za HRM.

Umjesto manipulacija i objave neprovjerenih i posve netočnih podataka o korištenju vojnih helikoptera i brodova, Ured Predsjednika Republike objavljuje Izvješće načelnika GS OSRH, Pregled letova helikoptera HRZ-a u aktivnostima Predsjednika Republike i Pregled angažiranja brodova HRM-a u potpori aktivnostima Predsjednika Republike zajedno s pripadajućim troškovima”, navode u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!