Na autocestama nema zastoja. Ribičić: Spremni smo i čekamo

Vijesti 07. tra 202318:29 0 komentara
N1

Ivan Ribičić, direktor sektora za naplatu cestarina u HAC-u, za Dnevnik N1 govorio je o stanju na cestama, blagdanskim gužvama prema moru i unutrašnjosti.

Ribičić kaže da školski praznici i uskršmnji praznici, ne samo kod nas, već i u Europi, doveli su do povećanja prometa. Rekao je i da velikih gužvi nema.

“Ljudi su već jučer krenuli porema svojim odredištima, srećom nema nikakvih prometnih nesreća, tako da ne očekujemo gužve, ali bi molio korisnike da prate signalizaciju i znakove na autocestama kako bi što sretnije došli do svojih odredišta”, rekao je Ribičić.

Ponovio je da je dosta putnika na svoja odredišta krenulo u danijma prije, ali i to da sve naplatne kućice oko Zagreba rade punim kapacitetom te da je poreko njih prošlo 80 tisuća vozila. “28 tisuća vozila je prešlo preko NP Lučko do 16 sati što je značajna brojka, a tokom sutrašnjeg dana očekujemo povećanje prometa”, rekao je Ribičič.

Napomenuo je da nije bilo zastoja, da promet normalno funkcionira.

“Bitno je da vozači poštuju znakove koji su postavljeni, prvenstveno zbog svoje sigurnostui”, kaže Ribičić.

Idući tjedan očekujemo početak radova, rekao je Ribičić. “To su sanacije koje moramo napraviti prije početka turistitčke sezone, jer ovo je jedini trenutak kad nam to promet dozvoljava, pa bi zamolio putnike za strpljenje, ako negdje bude zastoj, to će biti zbog tih radova, koji se vrše prije svega zbog sigurnosti korinika autocesta”, rekao je Ribičić.

Rekao je da od početka godine u Hrvatsku ušlo 13 milijuna vozila.

“To je povećanje u odnosu na druge godine, tako da smo s time jako zadovoljni, a i prihod autocesta je 75 milijuna eura bez PDV-a”, rekao je Ribičić i dodaje da je to dobar uvod u predsezonu i sezonu. “Mi smo spremni i čekamo”, rekao je Ribičić i dodaje da ove godine očekuje veći broj vozila i bolju zaradu.

Rekao je da cijeli tjedan očekuje povećanje prometa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!