Zatvara se važna prometnica u samom središtu Zagreba na dva tjedna

Vijesti 26. srp 202418:56 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Sjeverni dio Trga Republike Hrvatske će dva tjedna, od subote, 27. srpnja od 8 sati do subote, 10. kolovoza 2024. do 18 sati, biti privremeno zatvoren za sav promet zbog radova na uređenju kolnika, najavio je Grad Zagreb.

Naime, izvršit će se korekcija prometnih traka na sjevernom i istočnom kolniku Trga Republike Hrvatske, odnosno osigurat će se dvije trake za skretanje u desno prema zelenom valu, tj. Ulici Andrije Hebranga.

Obilazni pravac

Svima koji učestalo koriste ovaj prometni pravac, poznato je, a mjerenja su to pokazala, da gotovo 90 posto vozila skreće upravo desno prema zelenom valu, tako da očekujemo kako će se ovom izmjenom smanjiti zagušenje i povećati protočnost i sigurnost prometa na tom području, navodi Grad.

Ističe i kako će se ti radovi iskoristiti za daljnji razvoj biciklističkog prometa i povećanja biciklističke infrastrukture pa će se uspostaviti i nova biciklistička staza, od Prilaza Gjure Deželića preko sjevernog kolnika Trga Republike Hrvatske do Masarykove ulice.

Za vrijeme radova obilazni pravac iz smjera juga bit će: Savska cesta – Ulica Farkaša Vukotinovića – Trg Marka Marulića – Ulica Jurja Žerjavića – Gundulićeva, iz smjera zapada i sjevera: Trg Republike Hrvatske – Trg Franklina Roosevelta – Perkovčeva – Ulica Farkaša Vukotinovića – Trg Marka Marulića – Ulica Jurja Žerjavića – Gundulićeva ulica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!