Na utrci “Race for the Cure” sudjelovalo 4000 sudionika: Prikupljeno je 48.000 eura

Vijesti 06. lis 202416:12 > 19:12 0 komentara
Race for the Cure utrka
Ivo Cagalj/PIXSELL

U humanitarnoj utrci "Race for the Cure" kojom se podiže svijest o potrebi prevencije malignih oboljenja, u nedjelju u Splitu sudjelovalo je oko četiri tisuće Splićana i gostiju iz cijele Hrvatske, a prikupljeno je oko 48.000 eura za mamografske preglede za žene na otocima i drugo.

Organizator Županijska liga protiv raka izvijestila je da je na utrci bilo oko četiri tisuće sudionika koji su trčali ili hodali dionicu dugu pet kilometara – od Rive do vile Dalmacija i natrag.

Pobjednik utrke je splitski učenik Mauro Vidović Vranac koje je stazu prešao za 18 minuta i 30 sekundi.

Na utrku su u Split došle i udruge žena liječenih od raka dojke iz Zagreba, Varaždina, Dubrave, Karlovca, Valpova, Dubrovnika, Omiša te mjesne udruge Caspera i Klub žena liječenih na dojci Split.

Donacijama sudionika utrke i posjetitelja prikupljeno je oko 48 tisuća eura koji će biti namijenjeni za kupnju aparata za sprečavanje opadanja kose te za financiranje mamografskih pregleda za žene koje žive na otocima, rekli su aktivisti Županijske lige protiv raka.

U povodu “Race for the Cure” u subotu je na splitskoj katedrali Sv. Duje istaknuta velika ružičasta vrpca, simbol podrške borbi protiv raka dojke, duga 15 metara, a široka pet. Prema tvrdnjama organizatora, to je najveća pink vrpca ikada napravljena u Europi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!