“Nedopustivo je da osoba koja ni dan danas nije sigurna je li Dubrovnik hrvatski grad bude pozvana na summit”

Vijesti 09. lis 202413:05 3 komentara

Predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić rekao je što misli o nepozivanju predsjednika Milanovića na summit Ukrajine i zemalja jugoistočne Europe u Dubrovniku.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski domaćini su 3. sastanka na vrhu Ukrajina – Jugoistočna Europa, koji se danas održava u Dubrovniku.

Na summit je pozvan i srbijasnki predsjednik Aleksandar Vučić.

To je u Saboru komentirao SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić. 

“Nedopustivo je da osoba koja vjerojatno ni dan danas nije sigurna je li Dubrovnik hrvatski grad bude pozvana na summit u taj isti Dubrovnik, a da izravno izabran predsjednik Republike Hrvatske na taj isti skup nije pozvan. To govori prije svega o okupiranosti institucija i jednoj nesuradnji između sukreatora vanjske politike i to je definitivno sramota za Republiku Hrvatsku”, izjavio je.

Podsjetimo, odaziv visokih dužnosnika zemalja regije na treći po redu samit Ukrajina – Jugoistočna Europa, kako se doznaje, najveći je dosad.

Najavljen je dolazak Aleksandra Vučića, predsjednice Slovenije Nataše Pirc Musar, predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i predsjednice Kosova Vjose Osmani, te petero premijera: grčkog Kiriakosa Micotakisa, bugarskog Dimitra Glavčeva, albanskog Edija Rame, sjevernomakedonskog Hristijana Mickoskog i predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto.

Turska, Rumunjska i Moldavija bit će predstavljene na razini ministara vanjskih poslova.

Tijek događaja iz Dubrovnika iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare